Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Blažilniki, amortizerji

Število izdelkov v kategoriji: 4053

NISTE PREPRIČANI, KATERI IZDELEK JE PRAVI ZA VAŠE VOZILO?

Naročite Silux Premium storitev ob zaključku vašega nakupa.

Še
4015
izdelkov

Blažilniki, amortizerji

Blažilniki oziroma amortizerji med vožnjo blažijo (amortizirajo) vplive neravnega terena oziroma cestišča na samo vozilo in potnike v njem. Zaradi njih bomo brez hujših posledic za naš avtomobil prevozili tudi različne luknje, vdolbine, grbine in druge nepravilnosti na cestišču, prav tako pa bo vožnja po makadamskih cestah dokaj udobna. Blažilniki uspešno zadušijo močne sile, ki na takšnem cestišču delujejo na avtomobil, pri tem pa ohranjajo potniško kabino v stabilnem položaju, brez nenadnih sunkov. Brez njih bi bila vožnja vsekakor zelo neudobna ali celo neprijetna. Blažilniki namreč poskrbijo, da ne občutimo ravno vsakega kamna, luknje in grbine v cestišču, po katerem vozimo. Prav zaradi tega imajo blažilniki ključno vlogo tako pri udobni vožnji kot pri zaščiti vitalnih delov avtomobila pred premočnimi tresljaji, ki bi lahko na njih povzročili večje ali manjše poškodbe.

Ko čutite vsako grbino ...

Če med vožnjo z vašim avtomobilom pretirano občutite prav vsako luknjo na cestišču, so za to lahko krivi obrabljeni blažilniki. Sčasoma se ti namreč obrabijo, zaradi česar ne morejo več tako dobro blažiti vseh sil, ki nastajajo med vožnjo po neravnem terenu. Obrabljeni amortizerji oziroma blažilniki vsekakor niso več tako učinkoviti, kar se zelo občuti pri vožnji in ima velik vpliv na morebitne poškodbe, ki lahko nastanejo na podvozju. Blažilniki namreč preprečujejo, da bi bil avto podvržen premočnim tresljajem, ki lahko vodijo do poškodb. Prav zato z menjavo ne smemo odlašati, saj se zaradi močnih sil in tresljajev deli podvozja lahko razmajejo, kar slabo vpliva na njihovo delovanje. Poleg tega pa obrabljeni blažilniki vplivajo tudi na to, da je vožnja manj udobna. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da blažilniki niso edini del avtomobila, ki skrbi za amortizacijo, ampak je temu namenjen celotni amortizacijski sistem.

Novi blažilniki za bolj udobno vožnjo

Menjava amortizacijskega sistema je potrebna takrat, ko se posamezni elementi, kot so na primer blažilniki, poškodujejo, do česar pride pri nepravilni ali pretirani rabi. Avtomobilski blažilniki imajo sicer precej dolgo življenjsko dobo, vendar pa jih je včasih treba zamenjati tudi predčasno. Na to, v kakšnem stanju so blažilniki, vpliva predvsem naš način vožnje in to, po kakšnih terenih največkrat vozimo. Ob menjavi je pametno pregledati še ostale dele amortizacijskega sistema, saj za zadušitev različnih sil in bolj udobno vožnjo ne skrbijo le blažilniki, ampak tudi vzmeti, ki imajo pri blaženju veliko vlogo. Najbolje je, če skupaj z blažilniki zamenjamo še vzmeti, po potrebi pa tudi druge dele amortizacijskega sistema. Tako bomo poskrbeli, da bo cel sistem z blažilniki vred v optimalnem stanju, blaženje sil, ki nastajajo med vožnjo po makadamu, grbinah in vdrtinah, pa čim bolj učinkovito. Dobro delujoči blažilniki in drugi deli amortizacijskega sistema najbolje oskrbijo za zaščito podvozja in za večje udobje med vožnjo ne glede na vdolbine na cestišču!

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi