Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Vzmetenje

Število izdelkov v kategoriji: 1947

V LETU 2022 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izveste na spodnji povezavi.

Še
1909
izdelkov

Vzmetenje

Vzmeti poskrbijo za bolj prijetno vožnjo

Vzmeti skrbijo za to, da je med vožnjo v avtomobilu vsem potnikom kar se da prijetno, ne glede na to, po kakšni poti se vozimo. Na njih počiva teža avtomobila, zato hkrati pa se zaradi vzmeti avtomobilska kolesa lahko premikajo navzgor in navzdol, zato med vožnjo manj čutimo vdolbine, izbokline, grbine in druge poškodbe cestišča. To je še posebej pomembno pri vožnjo po makadamu. Predvsem pa se vzmeti izkažejo pri vožnji po neravnem terenu izven urejenih poti. Zato morajo imeti džipi in druga terenska vozila trpežne vzmeti ter biti opremljeni z dobrimi blažilniki oziroma amortizerji.

Na kaj paziti pri izbiri?

Stalno gibajoči se deli avtomobila, kot so vzmeti, potrebujejo veliko pozornosti, če hočemo v njihovih funkcijah uživati dlje časa. Zato mora biti celoten sistem blaženja kakovosten in dobro vzdrževan. Poleg vzmeti, ki morajo biti ustrezne našemu modelu in znamki avtomobila, za to poskrbita tudi opora in vodilo blažilnika, kamor spadajo predvsem različni ležaji amortizerjev. Pri izbiri je pomembna tako vrsta vzmeti kot tudi njihova dolžina ter druge lastnosti. Predvsem pa je priporočljivo, da se rezervni avto deli kupijo v specializirani trgovini, kjer vam lahko tudi svetujejo pri tem, kakšne vzmeti kupiti. Prav tako pa boste tam lahko kupili tudi vse ostale dele za vaš avto po ugodni ceni, pa naj si bodo to akumulatorji, zobati jermen, ležaji ali vzmeti.

Kdaj je čas za menjavo vzmeti?

Vzmeti so narejene iz trpežnih materialov, ki prenesejo velike obremenitve, zato brez težav zdržijo tudi celo desetletje. Sčasoma se sicer raztegnejo, zato jih je treba zamenjati. Navadno se vzmeti menjajo skupaj z amortizerji . S tem poskrbimo za udobno vožnjo ter ta boljši nadzor nad našim vozilom. Čas za menjavo vzmeti je torej takrat, ko med vožnjo čutimo različne tresljaje. Drugi znak za to, da so se vzmeti preveč raztegnile, pa je veliko posedanje avtomobila, ko dobro napolnimo prtljažnik ali se v avtu pelje več oseb naenkrat. Če so vzmeti že zelo raztegnjene, se podvozje avta zaradi tega lahko posede skorajda do tal. V posamičnih primerih pa pride celo do tega, da se vzmeti natrgajo ali pretrgajo, zato jih je treba nemudoma zamenjati.

Za boljše delovanje avtomobila in manj okvar

Tresenje avtomobila in vse druge sile, ki nastajajo med vožnjo, ne vplivajo le na počutje potnikov v avtu, ampak tudi na njegove ostale dele. Pri tem je obremenjeno predvsem podvozje in njegovi sestavni deli. Močni tresljaji namreč lahko razmajajo dele avtomobila in povzročijo različne poškodbe in okvare, zaradi katerih avto ne deluje tako, kot si želimo. Zato je zelo pomembno, da so vzmeti oziroma celoten sistem za blaženje v brezhibnem stanju ter da jih v primeru menjave nadomestite s kakovostnimi in originalnimi avto deli, ki jih najdete v naši ponudbi.

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi