Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Zavorne obloge/ploščice

Število izdelkov v kategoriji: 2525

V LETU 2022 JE BILO 99,74% NAROČIL ODPREMLJENIH PRAVOČASNO

Več o našem poslovanju lahko izveste na spodnji povezavi.

Še
2487
izdelkov

Zavorne obloge/ploščice

Zavorne ploščice

Zavorne ploščice so ob zavornih diskih najbližje samemu dogajanju pri zaviranju, zato je seveda zelo pomembno, v kakšnem stanju so. Zavorne obloge namreč delujejo neposredno na zavorne diske, ki vplivajo na gibanje avtomobilskega kolesa – ploščice pri pritisku na zavoro stisnejo diska, ki se zaradi trenja nato ustavita. Prav te ploščice torej poskrbijo za potrebno trenje, ki ustavi kolo oziroma tudi sam avtomobil. Tako kot zavorni diski se tudi zavorne ploščice oziroma obloge, kot jim tudi rečemo, ob pogosti uporabi zaradi velikega trenja, ki nastane pri tem, obrabijo in jih je zato potrebno menjati. Menjava mora biti redna in pravočasna, saj le s tem lahko poskrbimo za optimalno delovanje zavornega sistema pri avtu in večjo varnost tako nas kot drugih udeležencev v prometu.

Ko zavore začnejo cviliti...

To, da so zavorne ploščice obrabljene, boste najlažje prepoznali po cviljenju zavor, kmalu pa bo postalo zaviranje manj učinkovito. Cviljenje zavor je tako prvi pokazatelj, da z vašim zavornim sistemom nekaj ni v redu. Največkrat so za to krive prav obrabljene zavorne ploščice, ki jih je v takšnem primeru treba čim prej zamenjati oziroma preveriti, ali je to res vzrok cviljenja ali pa je za to krivo kaj drugega. Z menjavo teh elementov seveda ne gre odlašati, saj morajo biti zavore vedno optimalno pripravljene na uporabo. Brez njih namreč avtomobila ne moremo varno ustaviti ter tako poskrbeti za njegovo zaustavitev. Samo cviljenje zavor sicer še ni znak, da je zaviranje manj učinkovito, je pa znak za to, da so nekateri elementi zavornega sistema obrabljeni in jih je zato treba zamenjati. Če tega ne storimo pravočasno, pa lahko pride tudi do resnejših težav z zavornim sistemom oziroma do tega, da bo ta deloval veliko manj učinkovito.

Zavorne ploščice po ugodni ceni

Zavorne ploščice so na srečo relativno poceni, sploh če jih kupite v spletni prodaji ter tako prihranite nekaj evrov. Njihova cena v primerjavi s kakšnimi drugimi deli avtomobila res ni visoka, zato ne sme biti razloga, da odlašate z njihovo menjavo. Takoj, ko vaš avto začne pri zaviranju cviliti, je treba naročiti nove in jih tudi čim prej zamenjati. Tako namreč ne poskrbimo le za učinkovito zaviranje, ampak tudi za zaščito ostalih delov zavornega sistema. Če so zavorne ploščice namreč že zelo obrabljene, to ne povzroča le cviljenja pri zaviranju, ampak vpliva tudi na ostale elemente zavornega sistema. Ti elementi so pogosto bolj zahtevni za menjavo, prav tako pa ta prinese tudi veliko večje stroške, ki se jim gotovo želite izogniti. Že tako ali tako je takrat, ko menjate zavorne ploščice, pametno pogledati še, v kakšnem stanju so zavorni diski, saj je tudi te treba pogosto menjati. Če boste zamenjali oboje, boste nekaj časa lahko pri zaviranju popolnoma brez skrbi, saj bo to potekalo gladko in brez kakršnega koli cviljenja.

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi