Ste že naš član?
Prijava registracija
Pokličite nas
05 364 66 17
Košarica
Košarica je prazna
Polcar Official Distributer

Meglenke priznanih proizvajalcev - Valeo, Bosch, TYC, Depo

Število izdelkov v kategoriji: 889

Meglenke

Meglenke

Meglenke za avto so posebne luči z močnejšim snopom svetlobe, ki so nameščene nizko pod žarometi in omogočajo boljšo osvetljenost cestišča, kar je nadvse uporabno predvsem pri slabši vidljivosti v megli in drugih slabših vremenskih razmerah. Sprednje meglenke so bele barve, zadnje meglenke pa so močne rdeče barve – lahko so v paru ali pa je samo ena. Zadnje meglenke so serijsko vključene v vse avtomobile zaradi zagotavljanja varnosti in boljše vidljivosti zadka avtomobila pri slabši vidljivosti, sprednje meglenke pa so na voljo kot dodatna oprema avtomobila in še niso vgrajene serijsko. Vsekakor pa jih lahko v vaše vozilo vgradite sami oziroma s pomočjo mehanika ter s tem poskrbite za veliko boljšo varnost med vožnjo.

Meglenke so pogosto nujne

Kadar je vidljivost zaradi megle zelo slaba, je treba uporabiti meglenke. Slovenska prometna zakonodaja dovoljuje uporabo meglenk takrat, ko je vidljivost zaradi megle manjša od 50 metrov. To je še posebej pogosto v jesenskih dneh, pa tudi v drugih letnih časih. Jeseni je dan tudi krajši, zato prej nastopi tema, kar je v kombinaciji z meglo za vožnjo še posebej neprijetno. Takrat vam meglenke lahko ne le močno olajšajo vožnjo, ampak poskrbijo tudi za večjo varnost na cesti. Pri zelo zmanjšani vidljivosti oziroma močni megli brez njih velikokrat ni mogoče varno nadaljevati vožnje, zato je pomembno, da jih imamo na vozilu in da jih znamo vklopiti, ko se pojavi potreba po tem. Prednje meglenke so namenjene temu, da bolje vidimo cestišče, s čimer preprečimo nenaden trk v vozilo ali drugo oviro pred seboj.

Varnost in lepši videz

Sodobni avtomobili imajo največkrat meglenke vgrajene že serijsko. Vendar se proizvajalci za to ne odločajo le zaradi povečane varnosti in večje funkcionalnosti vozila, ampak tudi zaradi njegovega lepšega videza. Meglenke namreč poskrbijo za bolj estetski izgled vozila. Današnji avtomobilski žarometi z napredno tehnologijo sicer omogočajo veliko boljšo vidljivost kot nekoč, kljub temu pa prav nič ne škodi, če imate na avtu nameščene še meglenke. Nikoli namreč ne veste, kdaj vam bodo prišle prav, vam olajšale vožnjo skozi meglo ali vam celo pomagale preprečiti nesrečo.

Kakšne meglenke izbrati?

Pomembno je, da izberete primerne meglenke za vašo znamko in model avtomobila, pa tudi druge lastnosti, kot je na primer ustrezen tip žarnice. Pozorni bodite na to, ali ima izbrani model motno ali prozorno steklo, pa tudi na to, ali ima kromirano notranjost, saj so takšne meglenke lepšega izgleda. Kupite lahko tako prednje kot zadnje meglenke. Pri nakupu je pomembno izbrati zanesljivega proizvajalca, ki ponuja originalne a href="https://www.silux.si/izdelki/svetila/meglenke">meglenke ali takšne, ki po kvaliteti ne odstopajo od originalnih. Tako boste dobili preizkušeno kvaliteto, na katero se lahko zanesete tudi v najhujši megli. Ob nakupu href="https://www.silux.si/izdelki/svetila/zadnje-luci">luči za meglo pa seveda ne pozabite kupiti še ustreznih žarnic, tako da boste na meglo res dobro pripravljeni.

Niste našli izdelka, ki ga iščete? Uporabite Polcar katalog katalog. V kolikor najdete želeni izdelek nas lahko pokličete na 05 3646 617.
Število izdelkov za primerjavo: 1. Odstrani vse Primerjaj