Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

1
2
3

Pozicijske luči

Število izdelkov v kategoriji: 31

Izberite proizvajalca

  1. Depo
  2. Valeo
  3. ULO
  4. AL

Tuning izgled

  1. Ne

VSI NAŠI IZDELKI IMAJO 12 ALI VEČ MESECEV GARANCIJE!

Za več informacij si lahko preberite na spodnji povezavi.

NISTE NAŠLI REZERVNEGA DELA, KI GA IŠČETE?

Sporočite nam kaj iščete in pomagali vam bomo.

Pozicijske luči

Pozicijske luči

Parkirne ali pozicijske luči so del obvezne opreme vsakega vozila. Uporablja se jih za označevanje vozila in ne za samo vožnjo ali osvetljevanje cestišča. Temu so namenjene dnevne luči oziroma avtomobilski žarometi, ki jih moramo pri vožnji uporabljati tudi po zakonu. Pozicijske luči ne odsevajo dovolj svetlobe za vožnjo ne podnevi in ne ponoči, vendar so vidne drugim voznikom, ko je vozilo ustavljeno. Pozicijske luči imenujemo tudi parkirne luči, saj ne služijo drugemu namenu, kot osvetlitvi med tem, ko je vozilo parkirano oziroma stoji na mestu. Ker je vidnost vozila ob mirovanju prav tako pomembna kot med vožnjo, moramo skrbeti za to, da vse luči na našem vozilu dobro delujejo. Največkrat je ob prekinitvi delovanja dovolj že menjava žarnice, včasih pa je treba zamenjati tudi avtomobilsko luč v celoti.

Kakšne pozicijske luči poznamo

Spredaj so na vozilih nameščene bele, na zadnji strani vozil pa parkirne oziroma pozicijske luči rdeče barve. Večja vozila (kombiji in podobno ter tudi nekatera druga vozila) imajo lahko tudi pozicijske luči ob strani, ki so rumene oziroma oranžne barve. S tem je poskrbljeno še za večjo vidnost vozila oziroma za označitev njegove širine, ki presega standardne dimenzije. Ker so parkirne luči nameščene zelo nizko ali ob straneh, so izpostavljene različnim poškodbam, zaradi katerih ne delujejo več tako, kot bi morale. Takrat jih je treba zamenjati z novimi. Pametno je, da to storimo čim prej – znesek za nakup novih je namreč zanemarljiv, saj pozicijske oziroma parkirne luči za avto sploh niso drage. Cene so sicer odvisne od modela avtomobila in njegove blagovne znamke, prav tako pa vam luči ni treba kupovati v paru, ampak jih raje kupite posamezno. Pri tem bodite pozorni, da izberete pravi izdelek za vaš avto.

Pazljivost pri nakupu ni odveč

Ko kupujemo pozicijske luči za avto, moramo biti zelo pazljivi pri izbiri ustreznega modela. Ni namreč dovolj, da luči ustrezajo le znamki in modelu našega avtomobila, ampak moramo pri izbiri pogosto upoštevati tudi njegov letnik. Nekateri modeli avtomobilov imajo namreč več različic, saj jih proizvajalci po nekaj letih posodobijo, kar lahko vpliva tudi na samo obliko luči. Pri nakupu parkirnih luči moramo zato natančno preveriti, ali gre za pravi model, poleg tega pa je poleg luči ob enem pametno kupiti še prave žarnice zanje. Tako bomo naše nove parkirne luči tudi takoj začeli uporabljati. Izbiramo lahko med halogenskimi ali LED žarnicami, vendar morajo imeti slednje ustrezno barvo svetlobe glede na pravila, ki jih določa zakon, in biti hkrati tudi primerne kvalitete. Prav tako pa je pomembno, da tako avtomobilske luči kot žarnice zanje ustrezajo homologaciji vozila. V nasprotnem primeru lahko nastopijo težave na tehničnem pregledu.

Število izdelkov za primerjavo: . Odstrani vse Primerjaj

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi