Pokličite nas 05 364 66 17
Vsi izdelki

Vaša garaža je prazna. Brez skrbi, na delu niso bili tatovi :)

Parkirišče

Uporabniški račun

Registrirajte se!

Registriranim uporabnikom je pri nas še bolj udobno. Kadar koli se ozrite po preteklih nakupih, shranite vozilo v garažo, ocenjujete in komentirate izdelke izdelke ter uživajte v posebnih ponudbah. Lahko si seveda sestavite tudi seznam želja in počakajte, da vas mi obvestimo, ko morda pade cena vašemu najljubšemu izdelku.

Registriraj se!

Napolnite košarico z izdelki ...

Politika zasebnosti

V podjetju Suban d.o.o. (v nadaljevanju samo kot »mi«) varstvu osebnih podatkov posvečamo veliko pozornost. Zato smo na enem mestu izbrali vse podatke o tem na podlagi katerega namena osebne podatke obdelujemo, za kakšne namene. predstavili smo tudi vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Vrste osebnih podatkov, ki jih obdelujemo?

Ko uporabljate našo spletno trgovino in aplikacijo, zbiramo različne informacije. Na primer: uporabniško ime, geslo, vaše kontaktne podatke in druge nastavitve. Sistem zbira podatke o tem s kakšne naprave dostopate v našo trgovino, katere izdelke  si ogledujete, kater ponudbe iz naših elektronskih sporočil vas zanimajo. Na podlagi tega stranke razvrščamo v različne profile z namenom izboljšanja naših storitev. Z registracijo na stran ali nakupom obdelamo tudi podatke, ki so potrebni za dostavo - ime in priimek, naslov, podatek o preteklih nakupih in ostale nastavitve profila.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 • Identifikacijski podatki. Gre predvsem za ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba.
 • Kontaktni podatki stranke. Navadno gre za osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun in vaše profile na družbenih omrežjih.
 • Nastavitve vašega profila. Gre za podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, članstvo v programu zvestobe, nakupovalne sezname, iskane artikle (npr. funkcija "Dodaj na Seznam želja") , vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah.
 • Podatke o vaših naročilih. Torej predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o morebitnih reklamacijah, zamenjavah in vračilu denarja.
 • Podatke o vaših spletnih navadah. Podatki obsegajo primere, ko po brskate po naši trgovini (na spletu ali prek aplikacije). Zbiramo informacije o izdelkih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani. Zanimajo nas podatke o napravah, s katerimi dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri: operacijski sistem in njegova različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in njegova različica in podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav.
 • Podatke o vašem odzivu na naša sporočila. Obdelujemo predvsem vrsto sporočila (email, push sporočila) čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in njegova različica.
 • Izpeljane podatke. Na podlagi zgoraj našetih podatkov lahko izpeljemo nekatere druge podatke in povezave med njimi. Gre predvsem za podatke o spolu, starosti, potrošniških navadah in odnosu do različnih izdelkov in storitev.
 • Podatke s kontaktnih točk. Med te sodijo predvsem zapisi telefonskih klicev s klicnim centrom, identifikacija sporočil, ki nam jih pošiljate, vključno z identifikatorji, kot so IP naslovi.

Zakaj obdelujemo osebne podatke?

Vaše osebne podatke obdelujemo v različne namene in v različnih situacijah. Podatke o brskanju po naši trgovini, uporabljamo za ugotavljanje načina uporabe in izboljšanja naše trgovine. v tem primeru uporabljamo tudi piškotke.

Če v naši trgovini opravite nakup, bomo vaše podatke uporabili za obdelavo naročila, vključno z zaščito pravnih zahtevkov in izpolnjevnaje zakonskih obveznosti.

Če ste se strinjali s prejemanjem novic, vam bomo poslali naš Newsleter. V aplikaciji se lahko strinjate s prejemanjem potisnih sporočil v aplikaciji. Podatke registriranih uporabnikih uporabljamo za vodenje uporabniškega računa in z njim povezanih funkcionalnosti. 

Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico za pripravo ali izvajanje pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov. Nekatere podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja. V okviru naše dejavnosti obdelujemo osebne podatke za različne namene in v različnem obsegu, in sicer: na podlagi izvajanja pogodbe (brez vašega izrecnega soglasja), našega zakonitega interesa ali z namenom izpolnjevanja pravnih obveznosti ali na podlagi vašega soglasja.

Od tega s kakšnim namenom podatke obdelujemo, je odvisno kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja:

- ste obiskovalec naše spletne trgovine,
- ste na strani registrirani oz uporabljate našo aplikacijo,
- v naši spletni trgovini opravite nakup,
- ste naslovnik blaga ali storitev v naši trgovini,
- nas kontakturate po telefonu ali elektronskih sporočilih.

Poglejmo konkretno za vsak primer. 

Ste obiskovalec naše spletne trgovine

Piškotke lahko kadarkoli odstranite ali brskalnik nastavite tako, da ne dovoli njihove namestitve.

Nastavitve zasebnosti za to spletno mesto

Nekatere funkcionalnosti spletnega mesta potrebujejo vaše dovoljenje, da si lahko zapomnijo, kdo ste.

 • Analitika. Anonimno merimo obisk spletnega mesta, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo.
 • Oglaševanje. Oglasi bodo samodejno izbrani za vas glede na preteklo vedenje in interese.
 • Nujno potrebni. Posamezni piškotki so potrebni za delovanje in jih ni mogoče izklopiti.

Uporaba piškotkov

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/12), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov oziroma ZVOP-1 (Uradni list RS, št. 86/04).

1. Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki omogočajo nemoteno delovanje spletnega mesta (registracija, prijava, nakupovalna košarica, varnost ipd.).

2. Funkcionalni piškotki

Piškotki, ki si zapomnijo, kakšne nastavitve ste izbrali na strani, da vam jih ni treba izbirati vsakič znova (uporabniško ime, jezik, lokacijo ipd.). S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

3. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družbena omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. S temi piškotki lahko sledimo vašim dejanjem na spletnem mestu.

Podatke, zbrane s pomočjo piškotkov, uporabljamo izključno za potrebe družbe SUBAN d.o.o. in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Seznam uporabljenih piškotkov

Piškotek Trajanje Opis
__utmz 6 mesecev Statistika ogledov spletne strani
__utmc do konca seje Statistika ogledov spletne strani
__utmb 30 minut Statistika ogledov spletne strani
__utma 2 leti Statistika ogledov spletne strani
cart 1 leto Košarica za neprijavljene uporabnike
view_cookie 1 leto Ogledi izdelkov za boljša priporočila
lastView 1 leto Zadnji ogledan izdelek
lastCViewed 1 leto Zadnje ogledane kategorije
__sm* različno Multimedijski elementi partnerskega podjetja Sumome
cto_* 1 leto Criteo.com napredno oglaševanje
user_garage 1 leto Zadnja iskana vozila
__zlcmid 1 leto Zopim chat

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno onemogočite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako lahko večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate njihove nastavitve. Nastavitve glede piškotkov je običajno mogoče najti v "Možnosti menija", razdelku »Zasebnost« vašega brskalnika. Navodila je mogoče najti v "Help" meniju brskalnika, ki ga uporabljate, lahko pa obiščete www.allaboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih. V primeru popolnega izklopa piškotkov morda katera izmed funkcionalnosti spletnega mesta ne bo delovala enako učinkovito.

Več informacij o piškotkih najdete tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

Uporaba osebnih podatkov obiskovalcev spletnih strani

Če obiščete našo spletno trgovino, obdelujemo podatke o vašem obnašanju na spletu na podlagi našega zakonitega interesa (torej brez vašega soglasja) za namene:

 • Pridobivanje podatkov za izboljšanje naše spletne trgovine. Z izboljšavamo želimo izboljšati izkušnjo nakupovanja. 
  Zakoniti interes: izboljševanje storitev za naše kupce.
 • Ustvarjanje statistik, predvsem sledenja številu obiskov posameznih vsebin in merjenja učinkovitosti oglasov. 
  Zakoniti interes: merjenje učinkovitosti spletnih strani in stroškov za oglaševanje. Pri tem uporabljamo še druge izpeljane podatke, ki jih partnerjem posredujemo za obračunavanje provizije, kot smo opisali naprej v dokumentu.
 • Testiranje novosti na strani in aplikaciji pred generalno uvedbo. S testiranjem na omejenem obsegu strani se izognemo morebitnim napakam delovanja, ko novost postavimo v spletno trgovino oz na vse podstrani. 
  Zakoniti interes: Zagotavljanje brezhibnega delovanja storitev.
 • Varovanje pred napadi naše spletne trgovine. Spletni napadi lahko ogrozijo delovanje naše spletne trgovine in zagotavljanja varnosti vaših podatkov.
  Zakoniti interes: Zagotavljanje brezhibnega delovanja storitev. in zagotavljanje varnosti podatkov naših strank.
 • Podatke o vašem obnašanju na spletnih straneh ne pridobivamo samo s piškotki. Dopolnjujemo jih tudi z naslednjimi tehničnimi podatki: IP naslov vaše naprave, operacijski sistem vaše naprave, njegova različica in jezikovne nastavitve, brskalnik, ki ga uporabljate na svoji napravi, njegova različica in jezikovne nastavitve, spletni naslov (URL naslov) strani, s katere dostopate na našo spletno stran.

V ta namen osebne podatke uporabljamo največ 38 mesecev. Podatke hranimo so anonimizirano.

Podatke o tem, kako se obnašate v naši spletni trgovini, obdelujemo na brez vašega soglasja, torej na podlagizakonitega interesa, tudi za namene priprave prilagojenih ponudb in spletnih oglasov. Podatke v ta namen širimo tudi s pomočjo izpeljanih podatkov in na podlagi tega izvajamo segmentiranje napih strank. Podatke bomo uprabili ob vaših naslednjih nakupih.
Zakoniti interes: Ponudba prilagojena vašim željam in potrebam. 

Naj razložimo na primeru. Če ste iskali LED žarnice za avtomobil oz ste kliknili na podubo v elektronskem sporočilu, se bo ponudba LED žarnic pojavila med brskanjem v spletni trgovini. Ker vas zanimajo Led žarnice, vas lahko razvrstimo v segment s strank s podobnimi interesi in temu prilagodimo ponudbo drugih artiklov, ki bi vas, po naši oceni, lahko zanimali.

Podatke v ta namen uporabljamo 1 mesec. 

Ste na strani registrirani 

Za registracijo na naši spletni strani, boste najprej obiskali našo trgovino. Zato se a vas nanašajo tudi obdelavo iz prejšnjega dela. Ob registraciji v spletno trgovino se obdelava podatkov razširi na obdelavo na podlagi izvajanja pogodbe.

S tem, ko se registrirate na naši spletni strani, obdelimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših morbitnih naročilih. Vse to počnemo brez vašega izrecnega soglasja na poslagi izvajanja pogodbe z vami. Sočasno z vašim računom se izoblikuje pogodbam na podlagi katere lahko vodimo vaš uporabniški račun in obdelujemo podatke, ki so za to potrebni. račun lahko kadarkoli izbrišete.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Ob registraciji v našo spletno trgovino, obdelujemo vaše indetifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših morebitnih naročilih (tudi, če nakup opravite brez registracije). Obdelujemo tudi podatke o všaem obnašanju na spletu in obnašanje branja elektronskih sporočil na podlagi zakonitega interesa v nalsendnje namene:

 

 • Pridobivanje podatkov za izboljšanje naših storitev. Želimo ustvariti kar se da enostavne in udobne okoliščine, v katerih naše stranke nakupujejo. S tem se vaše zadovoljstvo z našimi storitvami viša. 
  Zakoniti interes: Izboljševanje naših storitev.        
 • Posredovanja ponudb po meri in prilagojenih oglasov. Posredujemo vam jih v elektronskih sporočilih, SMS sporočilih, družbenih omrežjih, po telefonu, na druge elektronske naprave ali prikazujemo na naših spletnih straneh.
  Zakoniti interes: Učinkovita promocija izdelkov in storitev.

Zgoraj navedene podatke analiziramo in iz njih pridobimo izpeljane podatke za pripravo personalizirane ponudbe. Pri tem uporabimo podatke o obnašanju na spletu, tudi tiste, ki smo jih pridobili pred registracijo (če v zavihku Moji podatki tega niste onemogočili) ali ko neprijavljeni brskate po naši strani (če vas sistem identificira na podlagi piškotkov). Na podlagi teh podatkov lahko uporabnike razvrščamo v segmente strank, ki prejemajo ponudbe po meri.

Naj razložimo na primeru. Če ste iskali LED žarnice za avtomobil oz ste kliknili na podubo v elektronskem sporočilu, se bo ponudba LED žarnic pojavila med brskanjem v spletni trgovini. Ker vas zanimajo Led žarnice, vas lahko razvrstimo v segment s strank s podobnimi interesi in temu prilagodimo ponudbo drugih artiklov, ki bi vas, po naši oceni, lahko zanimali.

To funkcijo lahko kadarkoli izklopite v meniju Moji podatki.

Vaše nastavitve lahko na podlagi zakonitega interesa (torej brez vašega izrecnega soglasja) uporabimo za testiranje novih funkcij pred generalno uvedbo v spletni trgovini, kot je opisano v razdelku namenjenem obiskovalcem spletne strani.

Podatke iz profila lahko kadarkoli izbrišete v meniju Moji podatki. 

V naši spletni trgovini opravite nakup

Nakup lahko opravite šele po tem, ko brskate po naši spletni trgovini. Zato veljajo informacije o obiskovalcih spleta. Dodatno se zbiranje in obdelava razširi na obdelavo na podlagi izvajanja pogodbe.

Ko potrdite nakup, bomo vaše podatke obdelali (identifikacijske in kontaktne podatke) z namenom obdelave naročila. Če ste registrirani na stran lahko uporabimo podatke iz vašega profila. 

Obdelava podatkov vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo za:

 • Možnost, da dokončate naročilo - tako se izdelki v košarici med nakupovanjem ne izbrišejo ali ko naročila čaka, da ga potrdite.
 • Možnost, da komuniciramo z vam. tako vas lahko obveščamo o statusu naročila oz. opozorimo, da smo paket poslali.
 • Potrebe za plačilo izdelka.
 • Dostava naročila. Podatke za dostavo posredujemo našim dostavnim partnerjem, izključno za potrebe dostave blaga. 
 • Reklamacija naročenih izdelkov ali storitve. Vaše podatke bomo v nekaterih primerih posredovali dobavitelju blaga ali servisnemu centru. 
 • Drugo. Podatke bomo obdelali tudi v primeru vaših zahtev ali povpraševanj ob klicu v klicni center ali elektronske pošte. 

Osebne podatke bomo v tem primeru uporabljali v času, ki je nujen za obdelavo naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so zamenjave in reklamacije.

Nameni obdelave podatkov ob nakupu

Za namene pravnih zahtevkov ter naše interne evidence in nadzora podatke o vašem nakupu (skupaj z identifikacijskimi in kontaktnimi podatki) na podlagi zakonitega interesa varovanja pravnih zahtevkov in nadzor nad kakovostjo izvajanja naših storitev.

Na podlagi našega zakonitega interesa obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, vaše nastavitve in podatke o vaših naročilih (če pri nas kasneje opravite nakup) za namene:

 • Pridobivanje podatkov za izboljšanje naših storitev. Želimo ustvariti kar se da enostavne in udobne okoliščine, v katerih naše stranke nakupujejo. S tem se vaše zadovoljstvo z našimi storitvami viša. 
  Zakoniti interes: Izboljševanje naših storitev.
 • Posredovanja ponudb po meri in prilagojenih oglasov. Posredujemo vam jih v elektronskih sporočilih, SMS sporočilih, družbenih omrežjih, po telefonu, na druge elektronske naprave ali prikazujemo na naših spletnih straneh. Pri tem uporabimo vaše podatke in izpeljane podatke. tako naše stranke klasificiramo v različne skupine in jim pripravimo prilagojene ponudbe.
  Zakoniti interes: Učinkovita promocija izdelkov in storitev.

Naj razložimo na primeru. Če ste kupili LED žarnice za avtomobil, vam lahko pripravimo ponudbo po meri - na primer zavarovanje paketa ali podaljšano garancijo. Na podlagi vašega nakupa vam lahko ponudimo sorodne izdelke, ki bi vas lahko zanimali. Ponudbo bomo prilagajali le za registrirane uporabnike.

Za oblikovanje prilagojene ponudbe, opisane v razdelku namenjenim obiskovalcem, uporabljamo tudi podatke o vaših naročilih.

Podatke obdelujemo 3 leta za potrebe pravnih zahtevkov in ohranjevanje notranjih evidenc in kontrol. Za namene terjatev, ki so uveljavljajo do konca zastaralnega roka se podatki hranijo še 1 leto dlje.

Če podatke potrebujemo za pravne, upravne ali druge postopke bomo vaše podatke obdelovali do konca postopka in za obdobje do zastaranja po njegovem zaključku.

V namen varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora obdelujemo podatke v času trajanja zastaralnega roka, ki znaša 5 let po potrebi še eno leto po njegovem izteku v primeru uveljavljenega zahtevka ob koncu zastaralnega roka. Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, ter do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku.

Za ostale navedene namene uporabljamo osebne podatke največ 6 mesecev. Zoper tovrstne obdelave, ki se izvajajo na podlagi našega zakonitega interesa, lahko podate ugovor.

Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

Zakoni tudi nam kot podjetju predpisujejo določene obveznosti shranjevanja podatkov. Vašega soglasja za obdelavo v ta namen ne potrebujemo. Na tej podlagi obdelujemo identifikacijske in kontaktne podatke, podatke o naročilih, zaradi upoštevanja veljavnih zakonov:

 • Obligacijski zakonik (OZ),
 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVoP-2),
 • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
 • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
 • Zakon o računovodstvu(ZR),
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
 • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1).

Podatke v ta namen hranimo največ 10 let (plus tekoče leto) po izdanem dokumentu o vašem naročilu.

Ste naslovnik blaga ali storitev v naši trgovini.

Če je blago naročeno na vaš naslov, bomo v ta namen obdelovali identifikacijske in kontaktne podatke:

 • Zakonitega interesa za pripravo, sklenitev in izvajanje pogodbe z našo stranko.    
 • Zakonitega interesa izboljševanje uporabniške izkušnje .
 • Za namen izvajanja pravih obveznosti, še posebej na podlagi veljavnih zakonov, naštetih v točki o obdelavi na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti.
 • Zakonitega interesa varovanje zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev.

Za upoštevaje pogodbe (priprava, sklenitev in izvajanje) z našimi stranami uporabljamo njihove osebne podatke v času obdelave naročila. Na podlagi zakonitega interesa (varovanje pravnih zahtevkov) obdelovanje podatkov še 5 let in popotrebi 1 leto po izteku v primeru uveljavljanja zahtevka ob koncu zastaralnega roka.

Pri sprožitvi sodnega, upravnega ali drugega postopka bomo vaše osebne podatke obdelali v času, ki je nujno potreben za izvedbo tovrstnih postopkov, in do izteka preostalega dela zastaralnega roka po njegovem zaključku. Varovali bomo pravni zahtevkov in nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev, kar je naš zakoniti interes. Za namen izpolnjevanja pravnih obveznosti uporabljamo osebne podatke posameznega naročila do 10 let.

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite na nas.

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov

Če stopite v kontakt z nami prek klicnega centra ali elektronskih sporočil, klepetalnic in družbenih omrežij, bomo vaše podatke (identifikacijske in kontaktne) in zapise komunikacije obdelovali na podlagi zakonitega interesa za namene:

 

 • Obdelave zahtev strank. Če ste pri nas opravili nakup in se vaša zahteva nanaša na naročilo, lahko obdelavo izvedemo na podlagi izvajanja pogodbe z vami.
 • Evidence vaših zahtev, da lahko preverjamo njihovo redno in pravočasno izpolnjevanje.
 • Dokazovanja, da smo prejeli in obdelali vašo zahtevo. Na primer, če pri nas na ta način naročite blago oziroma uveljavite reklamacijo.
 • Analize zahtev za izboljševanje kakovosti naših storitev.

V te namene hranimo osebne podatke za obdobje 3 mesecev. Če naročite oddate preko enega od naših kanalov, lahko podatke hranimo za zaščito pravnih zahtevkov za obdobje zastaranja 5 let in še 1 leto po poteku veljavnosti v zvezi s terjatvami, uveljavljenimi na koncu zastaranja. V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za trajanje takega postopka, in preostanek obdobja zastaranja po njegovem prenehanju.

Če imate glede tovrstne obdelave na podlagi zakonite interesa pomisleke, se prosimo obrnite na nas.

Kdo obdeluje vaše osebne podatke? 

V večini primerov vaše podatke obdelujemo za lastne namene kot upravljavec teh podatkov. Zato vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. 
Z vašim irezcnim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh.

Vse opisane osebne podatke obdelujemo mi kot upravljavec. Mi določamo zgoraj opredeljene namene (katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave) in odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-tega.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi drugim subjektom, ki imajo prav tako funkcijo upravljavca, in sicer:

 •     Partnerjem, ki upravljajo s plačilnimi sistemi za zagotavljanje plačil, transportnim partnerjem, dobavitelju blaga ali servisnemu centru pripadajočega proizvajalca v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve.
 •     
 •     Na podlagi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem, kot je opisano v razdelku Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem.
 •     Za obdelavo osebnih podatkov uporabljamo tudi storitve drugih obdelovalcev, ki obdelujejo osebne podatke samo v skladu z našimi navodili ter v namene, ki so opisani v razdelku Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?. Med takšne obdelovalce sodijo:   ponudniki računalniških storitev v oblaku in drugi dobavitelji tehnologij ter podpore, upravitelji orodij za trženje, obdelovalci zunanje komunikacije, predvsem komunikacije preko SMS sporočil in klepetalnic in dobavitelji snemalnih in dostopnih sistemov ter sistemov evidentiranja prihodov, nameščenih v prostorih podjetja Suban d.o.o.

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas iz naše spletne trgovine ali ob komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, ko ustvarite in uporabljate račun ali pri komunikaciji z nami, na primer s klicnim centrom. Osebne podatke neposredno od vas pridobivamo tudi s spremljanjem vaših spletnih navad med brskanjem po naši spletni trgovini ali ob branju naših sporočil, s snemanjem klicev preko klicnih centrov ter s posnetki videonadzornih kamer v naših prevzemnih mestih in njihovi okolici.

Ob oddanem nakupu, lahko za izvajanje sklenjene kupoprodajne pogodbe prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani bank, naših partnerjev za plačilne sisteme in transportnih partnerjev. to so na primer podatki o številki vašega bančnega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga. 

Posredovanje podatkov izven držav EU

Podatke lahko v okviru posredovanja podatkov prejemnikom (navedeni v poglavju Kdo obdeluje vaše osebne podatke?), lahko vaše podatke posredujemo tudi v države izven Evropskega gospodarskega prostora. V njih ni nujno zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov. Vsako tovrstno posredovanje bo izvedeno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standardne pogodbene določbe izdane s strani Evropske komisije, ki so dostopne na naslovu http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:385:0074:0084:CS:PDF

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

Vaši osebni podatki vam omogočajo mnoge pravice,kot so pravica do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Pravica do seznanitve

Izveste lahko kakšne podatke zbiramo o vas, v kakšne namene in kako dolgo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg našega podjetja obdeluje in kakšne so druge pravice povezane z obdelavo vaših osebnih podatkov. Vse to si lahko preberete na strani Politika zasebnosti.
Od nas lahko zahtevate potrdilo o tem ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne. Če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Od nas lahko zahtevate kopijo obdelovanih podatkov. Prvo kopijo bomo zagotovili brezplačno, vsako nadaljo pa proti plačilu.

Pravica do popravka

Če opazite, da so vaši osebni podatki, napačni ali nepopolni, lahko zahtevate, da jih čim prej popravimo oziroma dopolnimo.

Pravica do izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Podatke bomo izbrisali v najkrajšem možnem času, če je izpolnjen en od razlogov:

 • Vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene, za katere smo jih obdelovali. Gre za podatke, kjer za obdelavo potrebujemo vaše soglasje, hkrati pa nimamo drugih razlogov za nadaljno obdelavo.
 • Pravica do ugovora obdelave podatkov za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa in spoznamo, da nimamo več zakonitega interesa za obdelovanje teh podatkov.
 • Obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

Če kateri od razlogov izpolnjen, vaši podatki ne bodo izbrisani takoj. Pravice do izbrisa ni mogoče uveljavljati, ko je obdelava vaših osebnih podatkov nujna za izponjevanje zakonskih ali pravnih obveznosti in zahtevkov. 

Pravica do omejitve obdelave podatkov

Poleg izbrisa, lahko v nekaterih primerih uveljavite pravico do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov. v nekaterih primerih lahko zahtevate, da se vaše osebne podatke posebej označi in izvzame iz kakršnihkoli postopkov obdelave. Ta učinek je časovno omejen (ni trajen, kot pri pravici do izbrisa). 
Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti:

 • če spodbijate točnost osebnih podatkov. Dokler ne dorečemo, kateri podatki so pravilni.
 • če vaše osebne podatke obdelujemo brez ustrezne pravne podlag. Na primer, da vaše osebne podatke obdelujemo više kot je to predvidenov, vi date namesto izbrisa takšnih podatkov prednost le njihovi omejitvi (npr. če boste predvidevali, da nam boste v prihodnje te podatke vseeno zagotovili).
 • če vaših osebnih podatkov več ne potrebujemo v zgoraj opisane namene, vi jih potrebujete za določitev, izvedbo ali obrambo svojih pravnih zahtevkov.
 • če vložite ugovor proti obdelavi podatkov. Pravica do ugovora je podrobneje opisana spodaj pod naslovom Pravica do vložitve ugovora proti obdelavi podatkov. V času obravnave vašega ugovora moramo obdelavo vaših osebnih podatkov omejiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Od nas lahko pridobite vse svoje osebne podatke, ki ste nam jih zagotovili in ki jih obdelujemo na podlagi vašega soglasja in na podlagi izvajanja pogodbe. Vaše osebne podatke vam posredujemo v strukturirani in strojno čitljivi obliki. Enostaven prenos podatkov je mogoč samo za podatke, ki jih avtomatizirano obdelujemo v naših elektronskih podatkovnih zbirkah.

Pravica do ugovora proti obdelavi podatkov

Vašim poseben položaj vam daje pravico do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) UREDBE (EU) 2016/679 ter do ugovora proti obdelavi podatkov za namene neposrednega trženja (glej razdelek Zakaj obdelujemo osebne podatke?). Vaše podatke bomo prenehali obdelovati za tržne dejavnosti takoj. V drugih primerih bomo storili enako, če ne bomo imeli zakonitih razlogov za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi pravicami ali za uveljavljanje pravnih zahtevkov.

Pravica do pritožbe

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. To pravico lahko uveljavite zlasti če domnevate, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno oziroma v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Nad obdelavo podatkov, ki jo izvajamo z naše strani, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu na naslov Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana. 

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: irenej@silux.si. 

 

Naše stranke nas imajo rade po vsej Evropi